15 Mart 2014 Cumartesi

Vajimismus Nasıl Tedavi Edilir

Vajimismus Nasıl Tedavi Edilir

images (2)
Kişinin vajinismus olduğu tanısı kesinleştikten sonra vajinismus tedavisi bu konuda uzman doktor  tarafından gerçekleştirilir.
Nedeni %90 psikolojik olduğu için genellikle standart bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır, tamamen kişiye özel, uzman doktor tarafından belirlenen terapi ve egzersizlerle yapılmaktadır. Psikolojik olmayan vajinismus problemlerinde cinsel ilişkiye imkân vermeyen yapısal nedenler cerrahi işlemler ile halledilebilir. Bu sebeple vajinismus hastalığı olan kişiler jinekolog tarafından muhakkak değerlendirilmedir. Vajinismus rahatsızlığının %90 nedeni psikojeniktir.
Çoğunlukla tedavilerde holistik, davranışsal ve bilişsel yaklaşım tercih edilir.
Yeni tedaviler arasında zihinsel iyileşme teknikleri yer almaktadır. Bilişsel yaklaşım olarak kişiye genital organları hakkında bilgi verilmesi,cinsel ilişki ile açıklayıcı bilgi verilmesi yer alabilir. Kegel egzersizleri hakkında bilgi verilerek vajinada bulunan PC kası üzerinde denetim sağlanabileceği öğretilmelidir. Bilişsel programlar aynı zamanda erkek eşler üzerinde de uygulanmalıdır. Bu konu üzerinde erkeklerde de bilgi eksikliği vardır ve cinsel ilişki sırasında bu nedenler engel olabilmektedir. Erkeklerdeki ürolojik sebeplerde vajinismus’a neden olabilir. Bu sebeple erkek eşler ile görüşme yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder